Het Huis.....

De kapel is de belangrijkste plek in het huis. Op donderdagmiddag om 15:30 uur ('s zomers om 16:00 uur) en vrijdagavond om 19:00 uur wordt de H. Eucharistie gevierd. Op vrijdag wordt na de H. Mis het allerheiligste uitgesteld voor aanbidding. Op sommige zondagen is er ook H. Eucharistieviering, dit wordt dan bekend gemaakt op onze startpagina in de actualiteiten van de week. Na afloop van de vieringen drinken we gezamenlijk koffie/thee. Iedereen is van harte welkom om de vieringen bij te wonen.
Voorts is de kapel de plek voor Getijdengebed, Aanbidding of voor een moment om dichtbij de Heer te zijn.

De kamers zijn in het Hoofgebouw op de1e verdieping (met lift bereikbaar) en het bijgebouw Betanie (begane grond). Totaal 32 slaapplaatsen.
De meeste kamers zijn 1-persoons kamers, deze zijn eenvoudig maar goed ingericht. Iedere kamer beschikt over een bed, bureau en wastafel. Toiletten en douches zijn in de gang aanwezig.


De keuken is de plaats waar wij de maaltijden en koffie/thee voor onze retraitanten en bezoekers verzorgen. De warme maaltijd wordt in principe om 12.30 uur geserveerd, in overleg kunnen de maaltijden op andere tijden geserveerd worden. Alle dagen wordt er vers en verantwoord gekookt.

De Zalen

De Heilig Hartzaal is de grootste conferentiezaal op de begane grond met daarnaast de Sint Jozefzaal en twee kleinere ontvangtsruimten. Op de eerste verdieping bevindt zich de Mariazaal die zowel gebruikt kan worden voor conferenties en lezingen als huiskamer. We beschikken over audio/visuele apparatuur en draadloos internet.

De Sint Jozefzaal, hier kunnen ook, op kleinere schaal, conferenties en lezingen worden gehouden. Deze ruimte is uiterst geschikt voor samenzijn en samen bidden.

De Mariazaal op de 1e verdieping straalt een gemoedelijke huiskamersfeer uit waar ook lezingen kunnen worden gegeven, sfeervol vergaderen of gewoon samenzijn.


De winkel is voorzien van diverse religieuze artikelen zoals boeken, kaarten, rozenkransen, cadeautjes ter gelegenheid van de Eerste H.Communie en etc.. We verkopen hier ook noveenkaarsen met een ruime keus van heiligenafbeeldingen.  Openingstijden van de winkel zijn in overleg maar tijdens retraites en na de Heilige  Eucharistieviering is de winkel geopend.

De Crypte is een ruimte in het souterrain van het huis waar stilte is en gelegenheid tot bezinning, ook hier voel je je dichtbij God. Sluit je af en luister naar wat Hij je te zeggen heeft…

Afhankelijk van de activiteit streven we ernaar om de stilte en rust zoveel mogelijk te realiseren. Wij vragen van onze gasten en bezoekers om hieraan mee te werken. In alle ruimten van Klein Sion geldt een rookverbod.