+31 6 519 269 39 info@kleinsion.nl

Neem een kijkje in Klein Sion:

De kapel is de belangrijkste plek in het huis. Hier bevindt zich het Allerheiligst Sacrament des Altaars. Klein Sion is een huis dat draait om de aanwezigheid van God. Hiervoor is de kapel het middelpunt. Het is de plek voor gebed, aanbidding of voor een moment om dichtbij de Heer te zijn. Voor het misrooster zie hier.

De kamers bevinden zich in het hoofdgebouw (1e verdieping; lift aanwezig) en het bijgebouw Bethanië (begane grond). Klein Sion beschikt in totaal over 25 slaapplaatsen. De meeste kamers zijn eenpersoonskamers, en zijn eenvoudig doch goed ingericht. Iedere kamer beschikt over een bed, bureau en wastafel. Toiletten en douches zijn in de gang aanwezig.

De keuken is de plaats waar door de kok en de keukenmedewerkers de maaltijden en koffie/thee voor onze retraitanten en bezoekers worden verzorgd. De warme maaltijd (3-gangen) wordt gewoonlijk rond het middaguur geserveerd, in overleg kunnen de maaltijden op andere tijden geserveerd worden. Alle dagen wordt er vers en verantwoord gekookt. Indien wenselijk wordt er rekening gehouden met dieetwensen.

De Heilig Hartzaal is de grootste conferentiezaal op de begane grond; naast de Sint Jozefzaal en twee kleinere ontvangstruimten. Er is een klein podiumpje aanwezig en we beschikken over audio-visuele apparatuur en draadloos internet. Aan deze zaal grenst ook de serre aan de voorzijde van het pand, die met mooi weer open gezet kan worden.

In de Sint Jozefzaal kunnen ook op kleinere schaal conferenties en lezingen worden gehouden. Deze ruimte is uiterst geschikt voor samenzijn en samen bidden, of andere kringactiviteiten van een meer persoonlijke aard.

De Mariazaal op de 1e verdieping straalt een gemoedelijke huiskamersfeer uit. Hier kan men sfeervol vergaderen, praten of gewoon samenzijn.

Het winkeltje is voorzien van diverse religieuze artikelen zoals boeken, kaarten, rozenkransen, cadeautjes ter gelegenheid van de eerste H. Communie en andere devotionalia. Ook verkopen we hier noveenkaarsen met verschillende heiligenafbeeldingen. Tijdens retraites en na de H. Mis is het winkeltje geopend, voor overige tijdstippen kunt u er in overleg terecht.

De crypte is een onderaardse ruimte in het souterrain van het huis waar het immer stil en koel is. Vaak is het in ons leven zo druk en rumoerig dat we niet meer weten wat echte stilte is, zelfs als het even rustig is. De crypte van Klein Sion kan hier uitkomst bieden. Hier kunt u zich even helemaal afsluiten van de buitenwereld en luisteren naar de stem van God.

Afhankelijk van de activiteiten streven we ernaar om zoveel mogelijk stilte en rust te realiseren. Wij vragen van onze gasten en bezoekers om hieraan mee te werken. In alle ruimten van Klein Sion geldt een algeheel rookverbod. Wie niet buiten roken kan, kan buiten roken. Gezien de prachtige tuin om het huis, is dit niet bepaald een straf!